Beugels

In onze praktijk behandelen we zowel kinderen als volwassenen met beugels. Rob Adding is tandarts voor orthodontie en lid van de OVAP. Niet alleen 'eigen' patiënten worden hier behandeld, maar ook patiënten die doorverwezen worden door Tandartsenpraktijk Appelscha of andere lokale tandartsen.

Beugel nodig?

Voorafgaand aan de behandeling maken we eerst een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden de wensen en mogelijkheden van de beugel besproken. Na dit gesprek volgt een afspraak bij de preventieassistente voor het maken van afdrukken (happen), portretfoto's en het maken van twee röntgenfoto's. Hierbij gaat het om een foto van het ondergezicht en een foto van het profiel. Met behulp van de twee röntgenfoto's, de portretfoto's en de afdrukken maakt de tandarts een behandelplan. Dit plan wordt tijdens een derde afspraak met u en eventueel uw kind besproken.

Soorten beugels

Wij plaatsen onder meer de onderstaande soorten beugels. Wilt u precies weten welke beugel of combinatie van beugels geschikt is voor uw kind? Maak dan een afspraak.

Kosten beugel

Natuurlijk wilt u weten hoeveel een beugel kost. Bij Tandartsenpraktijk Adding maken wij voor u een begroting van de te verwachten kosten. Wij raden aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar over eventuele vergoedingen.

Extra beugel kosten

Het kan gebeuren dat een beugel zorgt voor extra kosten. Bijvoorbeeld wanneer deze kapot is gegaan en er iets aan gerepareerd moet worden. Zelfzorgmiddelen zoals ragers en fluoridespoelmiddel kunt u in de praktijk ophalen en deze kunnen aan de balie afgerekend worden.

Wilt u meer informatie over beugels? Neem contact met ons op! 

Beschikbare brochures

Laatste nieuws

Implantoloog

Uitbreiding werkzaamheden.

Lees meer

Een afspraak maken of afzeggen? Neem contact met ons op!

Maak een afspraak