Nachtbeugel

Zodra de vaste beugel van u of uw kind eruit mag, wilt u er natuurlijk alles aan doen om het prachtige resultaat te behouden. Om ervoor te zorgen dat de tanden netjes op een rijtje blijven staan, bestaat er de nachtbeugel. De nachtbeugel zorgt ervoor dat de tanden niet terugschuiven naar hun oude 'verkeerde' plek. Het dragen van een nachtbeugel is dus ontzettend belangrijk!

Waarom is een nachtbeugel dragen belangrijk?

De nachtbeugel moet, zoals de naam al zegt, iedere nacht gedragen worden. Zeker voor kinderen is het belangrijk dat ze, zo lang ze nog in de groei zijn, de nachtbeugel iedere nacht dragen. De wortels van tanden zijn namelijk over een periode van jaren in een bepaalde stand gegroeid. De tanden zullen daarom moeten wennen aan de nieuwe plek die ze gekregen hebben. De nachtbeugel zorgt ervoor dat dat gebeurt. In het begin zult u of uw kind de nachtbeugel dan ook veel moeten dragen. Naar verloop van tijd zullen de tanden steeds meer gewend raken aan hun nieuwe plek en hoeft u of uw kind de nachtbeugel steeds minder te dragen. Het zal misschien wat tijd en discipline kosten, maar een nachtbeugel is een investering in de toekomst.

Kosten van een nachtbeugel

Wij snappen dat u wilt weten welke kosten komen kijken bij een nachtbeugel. Op de pagina van het NZA kunt u zien wat de tarieven voor orthodontische zorg zijn. Hier kunt u alles vinden over de kosten van een nachtbeugel, voor het plaatsen van de nachtbeugel tot vervolgconsulten. Wij hanteren hierbij de prijzen die jaarlijks door de overheid worden vastgesteld. Als u specifieke informatie wilt over een behandelplan met bijbehorende kosten, raden we u aan om een afspraak te maken.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over nachtbeugels of over beugels in het algemeen? Op onze pagina over beugels kunt u verder lezen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.