Kronen en bruggen

Heeft u een kroon of een brug nodig? Bij Tandartsenpraktijk Adding werken wij met CEREC. Wilt u meer weten over deze digitale methode waarmee wij kronen op maat kunnen maken? Lees dan verder op deze pagina.

Voor een kroon naar de tandarts

U kunt ervoor kiezen om een kroon te nemen wanneer uw kies onvoldoende houvast meer biedt aan een vulling of een brug te nemen wanneer u een tand of een kies mist. Bij Tandartsenpraktijk Adding werken wij met de CEREC-methode. Deze computergestuurde behandelmethode maakt het voor de tandarts mogelijk om kronen, onlays en inlays in één keer te maken. Ook bruggen kunnen op deze manier gemaakt worden. Bij de CEREC-methode hoeft u niet meer te 'happen' en is er geen sprake van noodrestauraties.

De CEREC-methode zorgt voor mooie, natuurlijk lijkende kronen. Bent u benieuwd geworden hoe deze behandeling in zijn werk gaat? Dat kunt u hieronder lezen.

CErec-methode behandel procedure

Eerst krijgt u een lichte verdoving. Vervolgens wordt er een klein afdrukje gemaakt dat daarna bepoederd wordt. Daarna worden er met een kleine mondcamera foto's gemaakt. Hierna wordt het element beslepen, opnieuw bepoederd en gefotografeerd. De foto's worden door de tandarts in een speciaal computerprogramma bewerkt, totdat de kroon precies de juiste afmetingen en vorm heeft. U kunt meekijken tijdens dit proces. Zo kunt u aangeven uit welke kleur porselein de kroon moet worden geslepen. De kroon wordt hierna uit het blokje geslepen in een op de computer aangesloten slijpunit. Het ontwerpen en slijpen zal ongeveer 20 minuten tot een half uur in beslag nemen. U kunt deze tijd in de wachtkamer plaatsnemen. Voor het goed en droog verlijmen van de kroon op uw kies wordt er een rubberen lapje om de kies heen geplaatst. Vervolgens wordt de kroon gepast, gelijmd en tenslotte gepolijst.

Animatie van de CEREC methode

 

Meer informatie nodig?

Wilt u meer weten over kronen of bruggen? Via de pdf die u hieronder kunt downloaden, leest u meer. Kunt u de benodigde informatie niet vinden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Beschikbare brochures

Laatste nieuws

Implantoloog

Uitbreiding werkzaamheden.

Lees meer

Een afspraak maken of afzeggen? Neem contact met ons op!

Maak een afspraak