Gebitsprotheses

Als gevolg van een ontsteking aan het tandvlees of  vroeg verlies van tanden en kiezen kan het voorkomen dat tanden los gaan zitten of eruit vallen. Dit is natuurlijk erg vervelend. Gelukkig bestaat er een oplossing waardoor de functie én het uiterlijk van uw gebit weer verbeterd kunnen worden: een gebitsprothese.

Een gebitsprothese is een vervanging voor ontbrekende tanden en kiezen. Een gebitsprothese wordt ook wel een kunstgebit genoemd. Een kunstgebit verbetert niet alleen het uiterlijk, maar ook de functie van het gebit.

Gebitsprothese nodig?

Elke mond en kaak is weer anders. Daarom wordt een prothese speciaal voor u op maat gemaakt. De tandarts bepaalt samen met u en de tandtechnicus hoe uw kunstgebit eruit komt te zien. Om een goed beeld te krijgen van uw gebit, zal er door de behandelaar eerst een afdruk worden gemaakt. Van deze afdruk wordt in het tandtechnisch laboratorium een gipsmodel gemaakt. Op dit model kan een individuele lepel van kunststof worden vervaardigd. Met deze lepel kan vervolgens in de mond van de patiënt een precieze afdruk genomen worden. Aan de hand van de precisie-afdruk maakt de tandtechnicus een perfect passende prothese.

Wennen aan een gebitsprothese

Ondanks dat onze tandtechnicus uw prothese volledig op maat maakt, is het natuurlijk toch wennen. Probeer daarom meteen met uw nieuwe prothese te praten en te eten, dan went u er het snelste aan. De tandprothese mag geen pijn doen. Vijl of schuur zelf nooit aan uw prothese. Als u last heeft van uw gebitsprothese neem dan contact met ons op, dan passen wij de prothese aan.

Gedeeltelijk kunstgebit

Voor als u nog wel een aantal tanden of kiezen hebt, maar dit niet voldoende is om zonder ongemak te kunnen eten en praten is er een optie om een gedeeltelijk kunstgebit te nemen. In dit gebit worden gaten overgelaten voor de tanden die nog in de mond zitten. Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om een gedeeltelijk kunstgebit. Zo kan een gedeeltelijk kunstgebit bestaan uit tandvleeskleurig kunsthars met porseleinen tanden, oftewel een plaatprothese. Een andere mogelijk is een frameprothese. Deze heeft een metalen basis waar de kunsthars aan vastzit. Informeer altijd welke optie voor u het beste is en bekijk de brochure onderaan de pagina.

Meer informatie over kunstgebitten?

Er bestaan verschillende soorten gebitsprotheses. Voorbeelden van protheses zijn de overkappingsprotheses, frameprotheses en plaatprotheses. U kunt voor alle soorten gebitsprothese terecht bij Tandartspraktijk Adding.

 

Beschikbare brochures

Laatste nieuws

Gewoon Gaaf

Wil je ook een gaaf gebit voor je kind? En dat je kind met een gezonde mond opgroeit? De Gewoon Gaaf methode voor kinderen van 0-18 jaar bij de tandarts of mondhygiënist helpt daarbij. Samen kunnen we het gebit van je kind gaaf en gezond...
Lees meer

Een afspraak maken of afzeggen? Neem contact met ons op!

Maak een afspraak