Facings

Bent u niet tevreden met uw glimlach? En zou u deze graag wat mooier maken? Wellicht zijn facings dan voor u de oplossing!

wat is een Facing?

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein dat op de tand wordt geplakt. Zo kunnen scheve, verkleurde of afgebroken tanden gecorrigeerd worden. Facings kunnen gebruikt worden om spleetjes tussen tanden op te vullen, hoekjes te repareren of om scheve tanden te verbergen.

facing composiet of porselein?

Wilt u facings? Maak dan een afspraak bij de tandarts. Hij kijkt samen met u naar de gewenste kleur en het gewenste materiaal: composiet of porselein. Bij composiet kan de tandarts gelijk met de gekozen kleur aan het werk gaan. Wanneer u kiest voor porselein dan wordt CEREC gebruikt om de gewenste kleur en vorm te verkrijgen voor een stevig en duurzaam resultaat.

Bij facings van composiet wordt er een dun laagje van de tanden afgeslepen, zodat de facings goed kunnen hechten. Bij facings van porselein wordt er een stukje van het glazuur weggeslepen. Dit kan niet anders omdat porseleinen facings minimaal een halve millimeter dik moeten zijn. Bij facings van zowel composiet als porselein worden de tanden eerst behandeld met zuur, waarna er een hechtlaag wordt aangebracht. Vervolgens wordt het composiet aangebracht. De tandarts kan nu de juiste vorm aan het composiet geven en het uitharden met ultraviolet licht. Wanneer het composiet is uitgehard, kan de overtollige hoeveelheid weggeslepen worden.

Bij Tandartspraktijk Adding kunt u ook terecht voor facings. Samen met u zoeken we naar een mooie, natuurlijke ogende oplossing voor uw gebitsproblemen. Overleg met uw tandarts over welk soort facing het meest geschikt is voor uw gebit.

Kosten facings

Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een gedeelte van) de kosten. Bent u benieuwd of u hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Meer weten? Neem contact op!

Wilt u meer weten over facings? Bekijk dan de informatie op onze site. Heeft u een andere vraag? Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen! Doe dit via de contactpagina op onze website. Wij helpen u graag.

Beschikbare brochures

 

 

Laatste nieuws

Implantoloog

Uitbreiding werkzaamheden.

Lees meer

Een afspraak maken of afzeggen? Neem contact met ons op!

Maak een afspraak