Tandimplantaten

Mist u één of meerdere tanden? Met tandimplantaten is het mogelijk om een blijvend stralende lach te krijgen. Wij leggen u graag uit wat tandimplantaten precies zijn.

Een tandimplantaat

Een implantaat is een vervanging voor uw eigen tandwortel. Implantaten zijn een soort kleine schroefjes, gemaakt van titanium en bekleed met biocompatibel materiaal. Titanium is een materiaalsoort dat door het lichaam goed geaccepteerd wordt. Dit is belangrijk omdat het implantaat in de kaak wordt geplaatst.

Wanneer het implantaat is vastgegroeid, kan er een brug, kroon of volledige prothese op de implantaten gezet worden. Deze worden voor u op maat gemaakt door de tandtechnicus. Bij Tandartspraktijk Adding werken we samen met Yvonne's Tandtechniek.

Implantaten zijn een blijvende oplossing: zo heeft u altijd een stralende lach. Nog een voordeel van implantaten is dat deze schroefjes aanvoelen als een deel van uw gebit. Wanneer de implantaten goed worden onderhouden, gaan ze jaren mee.

Animatie van het plaatsen van de implantaten

 

Kosten implantaat

De kosten van implantaten worden soms gedeeltelijk vergoed door de basisverzekering. Natuurlijk zijn de kosten afhankelijk van uw specifieke situatie en het pakket dat u bij uw zorgverzekeraar afneemt. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Meer informatie

Wilt u meer weten over tandimplantaten? Download dan de onderstaande brochure van het Ivoren Kruis. Heeft u een andere vraag? Of staat de informatie die u zoekt er niet bij? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Beschikbare brochures

Laatste nieuws

Implantoloog

Uitbreiding werkzaamheden.

Lees meer

Een afspraak maken of afzeggen? Neem contact met ons op!

Maak een afspraak