Verdovingen bij de tandarts

Het komt vaak voor dat mensen het vervelend vinden om naar de tandarts te gaan. Dat heeft soms te maken met een nare ervaring in het verleden, maar ook met de angst dat een behandeling pijn doet. Uiteraard gaan wij hier bij Tandartspraktijk Adding zo zorgvuldig mogelijk mee om en geven wij een verdoving wanneer dat nodig is.

Wanneer krijgt u een verdoving bij de tandarts?

De tandarts geeft niet bij iedere behandeling een verdoving. Alleen wanneer er pijn kan ontstaan, door bijvoorbeeld boren of een wortelkanaalbehandeling, krijgt u een verdoving bij de tandarts. Ook bij het trekken van een tand of kies of het plaatsen van een kroon wordt u verdoofd. U kunt het uiteraard zelf aangeven wanneer u wel of geen verdoving wenst.

Hoe werkt het?

De verdoving die u krijgt bij de tandarts is altijd plaatselijk. Dat betekent dat alleen het gedeelte dat we behandelen, verdoofd wordt. De verdoving trekt wel vaak verder, richting tong, wang of neus. U bent tijdens de behandeling dus ook gewoon bij kennis. Na uw behandeling zal de verdoving langzaam uitwerken.

Na de verdoving

Op het moment dat u de pijn voelt terugkomen, kunt u een paracetamol nemen. Neem géén aspririne zoals Saridon, Ascal of Chefarine 4. Ook is het verstandig om op te passen met hete dranken. We raden ook aan om voorzichtig te kauwen, zodat u niet op uw tong of wang bijt.

Meer weten over de verdoving die u van onze tandarts krijgt? Neem gerust contact met ons op.

Laatste nieuws

Implantoloog

Uitbreiding werkzaamheden.

Lees meer

Een afspraak maken of afzeggen? Neem contact met ons op!

Maak een afspraak