Plaatjesbeugel

Heeft uw tandarts u verteld dat u een plaatjesbeugel nodig heeft? Of heeft u van ons te horen gekregen dat de plaatjesbeugel een onderdeel van ons behandelplan is? Dan heeft u misschien wel vragen over wat een plaatjesbeugel doet of wanneer deze beugel nodig is. Bij tandartspraktijk Adding vinden we het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Lees verder voor meer informatie!

Wat doet een plaatjesbeugel?

Een plaatjesbeugel, ook wel een slotjesbeugel genoemd, zorgt ervoor dat de tanden weer netjes op een rijtje komen te staan. Het is een vaste beugel, dus tijdens de behandeling kunt u de plaatjesbeugel niet zelf uit de mond halen. Bij de plaatsing worden metalen slotjes op de tanden gezet, waartussen een metalen draad komt. Tijdens de behandeling wordt zonodig een dikkere draad tussen de slotjes gezet, zodat de tanden steeds dichter naar elkaar toe gaan staan. Bij het verwijderen van de beugel zullen uw tanden dan prachtig op een rij staan!

Wanneer is een plaatjesbeugel nodig?

Een plaatjesbeugel wordt meestal geadviseerd wanneer de tanden niet meer netjes op een rijtje staan. Wij raden deze beugel niet alleen aan voor het kindergebit, maar ook voor volwassenen. De plaatjesbeugel werkt niet alleen bij patiënten die in de groei zijn, maar geven ook bij volwassenen een prachtig resultaat.

Ieder gebit verschilt en daarom verschilt ook bij iedereen de behandeling en wat daarbij komt kijken. Om een advies te krijgen over hoe uw behandeling eruit zou zien, raden wij u aan om een afspraak te maken.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de plaatjesbeugel of over beugels in het algemeen? Dan kunt u verder lezen op onze pagina over beugels. Tips voor het omgaan met een plaatjesbeugel kunt u lezen in ons informatieblad over vaste beugels. Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.