Kiezen of tanden trekken

Wanneer er geen mogelijkheid is om een tand of kies te behouden, dan zal deze getrokken worden. Het is vervelend om een tand of kies te laten trekken. Daarom vinden wij het bij Tandartsenpraktijk Adding belangrijk dat deze behandeling zo goed mogelijk verloopt.

de Kies of tand trekken

Is er zojuist bij u een tand of kies getrokken of heeft u een afspraak gemaakt voor het laten trekken van een tand of kies? Dan raden wij u aan om de onderstaande instructies goed te lezen. Deze informatie is belangrijk voor een goede wondgenezing.

Wanneer u hartklachten heeft, is het verstandig om voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met uw behandelend arts. Informeer in dit geval of er problemen kunnen optreden bij het trekken van een kies of tand. Ook is het belangrijk om voor de behandeling aan te geven of u bloedverdunnende middelen of pijnstillers heeft gebruikt.

Nazorg

U kunt de volgende instructies opvolgen voor een goede wondgenezing. Bijt de eerste 30 minuten op een gaasje. Dit zorgt ervoor dat het bloeden wordt gestelpt. Het is belangrijk dat u niet spoelt en geen hete of erg koude dranken drinkt. Drink in ieder geval 24 uur na de behandeling geen alcohol. Rook gedurende een etmaal niet. Zowel alcohol als roken geven een slechtere wondgenezing. Doe het rustig aan: een tand of kies laten trekken is niet niks! Heeft u veel last? Dan kunt u een pijnstiller nemen. Gebruik bij voorkeur paracetamol en geen aspirine. Aspirine zorgt er namelijk voor de uw bloed dun blijft. Dit zorgt ervoor dat de wond moeilijk dicht gaat.

Stopt het bloeden niet? Bel dan onze praktijk of een dienstdoende tandarts. Wanneer uw wond is gehecht, dan is dit gedaan met hechtdraad dat vanzelf oplost. Wanneer de hechting na 5 dagen nog klachten geeft dan kunt u bellen voor een afspraak. Wij zullen de hechting dan verwijderen.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op onze website. Heeft u een vraag? Neem contact met ons op! 

Beschikbare brochures

 

 

Laatste nieuws

Implantoloog

Uitbreiding werkzaamheden.

Lees meer

Een afspraak maken of afzeggen? Neem contact met ons op!

Maak een afspraak