Opbeetplaat

Kaakklachten of pijn tijdens het kauwen is natuurlijk erg vervelend. Uw kaken en kauwspieren gebruikt u bij dagelijkse dingen als praten en eten, dus klachten hieraan moeten zo snel mogelijk verholpen worden. Gelukkig bestaat er een eenvoudige behandeling voor: een opbeetplaat, ook wel een splint genoemd. Lees verder om meer te weten over de opbeetplaat en waar het tegen helpt.

Waar helpt een opbeetplaat tegen?

Een opbeetplaat is een doorzichtig, hard kunstof plaatje die precies alle tanden en kiezen bedekt. Vaak wordt het plaatje aan één van de kaken gedragen. Aan welke kaak is afhankelijk van de klachten die ervaren worden. De opbeetplaat wordt met name gedragen om klachten aan de kaken en kauwspieren te verminderen. Omdat het plaatje alle tanden en kiezen bedekt, helpt het ook om gebitsslijtage tegen te gaan. Sommige mensen gaan door verkeerde mondgewoonten tandenknarsen, waardoor de tanden gaan slijten. Met de opbeetplaat wordt het gebit beschermd, waardoor gebitsslijtage voorkomen of gestopt wordt. Verder helpen opbeetplaten ook tegen nagelbijten, kaakklemmen en op de lippen of wangen bijten.

Opbeetplaat op maat

Ieder gebit verschilt natuurlijk van de andere, dus een opbeetplaat zal op maat gemaakt moeten worden. Eerst zullen wij dan een gebitsafdruk en een beetregistratie maken. Op die manier kunnen wij een opbeetplaat maken die precies om uw tanden en kiezen past, zodat de behandeling optimaal effect heeft. Tijdens een afspraak kunt u de opbeetplaat komen ophalen en geven we instructies over hoe lang en wanneer u de opbeetplaat moet dragen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de opbeetplaat of heeft u last van één van de hiervoor genoemde klachten? Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak. Wij helpen u graag om te kijken hoe we de klachten kunnen laten verdwijnen. Wilt u meer weten over de kosten van een opbeetplaat? Kijk dan bij onze tarieven. Op deze pagina vindt u al onze tarieven met uitgebreide toelichting.