De tandtechnicus

Bij tandartspraktijk Adding vindt u bijna alles onder een dak. De uitzondering daarop is de tandtechnicus.
De beugels worden gemaakt bij Orthodontisch laboratorium Friesland, gevestigd in Drachten. De protheses worden vervaardigd door Yvonne's Tandtechniek uit Haulerwijk. Yvonne Lezwijn-Lugtenveld is een bevlogen jonge tandtechnicus met een passie voor haar werk. Ze heeft de aanvullende cursus Klinisch Prothese Technicus afgerond.

Wanneer gaat u naar de tandtechnicus?

Wanneer u in samenspraak met de tandarts besluit dat u een kunstgebit wilt of wanneer u een plaat- of frameprothese nodig hebt, wordt het kunstgebit of plaat- of frameprothese gemaakt door de tandtechnicus in nauwe samenwerking met de tandarts.

Wat doet een tandtechnicus?

De tandtechnicus leert u en uw gezicht kennen, zodat hij een prothese kan maken die zo goed mogelijk bij uw gezicht aansluit. Uiteraard heeft u hier ook inspraak in. Als u uw tanden net iets rechter wilt hebben staan of de kleur van de tanden iets witter wilt, dan kan de tandtechnicus dit voor u verzorgen. Hij/zij maakt vervolgens uw prothese in eigen laboratorium.

In nauwe samenwerking met de implantoloog en de tandarts zorgt Yvonne's Tandtechniek uit Haulerwijk ervoor dat uw kunstgebit een hechte verbinding met uw kaak krijgt en toch uitneembaar blijft.
Yvonne is op dinsdagavond in onze praktijk om bij u een prothese aan te meten in directe samenwerking met de tandarts.