De tandtechnicus

Bij tandartspraktijk Adding vindt u bijna alles onder een dak. De uitzondering daarop is de tandtechnicus. We werken samen met Tandtechnisch laboratorium Miedema in Drachten, daar worden o.a de frame's gemaakt.
De beugels worden gemaakt bij Orthodontisch laboratorium Friesland, eveneens gevestigd in Drachten. Het vervoer van de werkstukken van beide Drachtster bedrijven naar de praktijk in Oosterwolde gaat gezamenlijk. De protheses worden vervaardigd door Yvonne's Tandtechniek uit Haulerwijk. Yvonne Lezwijn-Lugtenveld is een bevlogen jonge tandtechnicus met een passie voor haar werk.

Wanneer gaat u naar de tandtechnicus?

Wanneer u in samenspraak met de tandarts besluit dat u een kunstgebit wilt of wanneer u een plaat- of frameprothese nodig hebt, wordt het kunstgebit of plaat- of frameprothese gemaakt door de tandtechnicus in nauwe samenwerking met de tandarts.

Wat doet een tandtechnicus?

De tandtechnicus leert u en uw gezicht kennen, zodat hij een prothese kan maken die zo goed mogelijk bij uw gezicht aansluit. Uiteraard heeft u hier ook inspraak in. Als u uw tanden net iets rechter wilt hebben staan of de kleur van de tanden iets witter wilt, dan kan de tandtechnicus dit voor u verzorgen. Hij maakt vervolgens uw prothese in zijn eigen laboratorium.

In nauwe samenwerking met de implantoloog en de tandarts zorgt Yvonne's Tandtechniek uit Haulerwijk ervoor dat uw kunstgebit een hechte verbinding met uw kaak krijgt en toch uitneembaar blijft.

 

 

    Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief