Alles onder één dak

10/02/15

Sinds 2015 zijn tandarts Adding en tandarts Vochteloo samen gegaan. We zijn nu één praktijk met heel

veel mogelijkheden om u optimale tandheelkundige zorg te bieden.

Aanleiding
Wout Vochteloo zegt over de verhuizing: "In mijn praktijk wordt algemene tandheelkunde bedreven, waarbij persoonlijke aandacht voorop staat. Ik streef naar een langdurige tandarts-cliënt relatie. Voor cliënten met orthodontische problemen (beugels) en uitgebreide gebitsrenovaties werk ik al vele jaren samen met Rob. Ook in de aanvullende zorg door de mondhygienisten wordt gezamenlijk  voorzien. In mijn praktijk is er bijvoorbeeld altijd veel aandacht voor angstige mensen. Vaak waren zij al tientallen jaren niet meer bij de tandarts geweest. Ik vind het telkens weer een uitdaging om deze mensen met succes te helpen. Tandheelkunde ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Je kunt als tandarts niet het gehele vakgebied meer beheersen. Binnen een groepspraktijk kan elke tandarts, naast de algemene tandheelkunde,  zich specialiseren in delen van het vakgebied. Dat houdt het werk leuk en uitdagend, de lijnen zijn kort en zo vullen wij elkaar goed aan. Het is een win-win situatie. Ook onze klanten profiteren, want wanneer deze samenwerking onder één dak plaatsvindt, wordt het nog makkelijker de meest optimale zorg te bieden. Beide tandartsen vertegenwoordigen samen meer dan 50 jaar ervaring in de tandheelkunde.”

Mondhygiëniste Nynke Adding ziet het belang van de samenwerking ook in: "Wat organisatorisch al redelijk samenging, gaat nu ook organisch samen. Met een samenwerking ben je slagvaardiger en worden de kosten beheersbaar." "Daarnaast", voegt  Rob Adding toe, "is er door de samenwerking ook ruimte voor nieuwe cliënten.”

Flexibiliteit door groepspraktijk
Voor de cliënten van Vochteloo verandert alleen het telefoonnummer en het adres. Iedereen behoudt de keuze van zijn eigen tandarts en vanzelfsprekend zijn ook de assistentes onderdeel van het nieuwe team.
Samenwerken onder 1 dak heeft zo zijn voordelen. Onze klanten kunnen kiezen uit 3 tandartsen, Erik van den Wijngaarden is er als laatste bij gekomen. Bij afwezigheid of ziekte van een van de tandartsen is de continuïteit voor de zorgverlening dus optimaal  gewaarborgd. Het team van Tandartsenpraktijk Adding bestaat uit 3 tandartsen, 4 tandartsassistentes, 5 baliemedewerksters, 2 mondhygiënisten en 9 preventieassistentes.

Wout: "Andere voordelen van deze samenwerking zijn dat we als praktijk ruimere openingstijden hebben, beter telefonisch bereikbaar zijn en cliënten de mogelijkheid geven om via de website een afspraak te maken."

Terug naar nieuwsoverzicht