Meisjes naar school via Sits for Care

Tandartsenpraktijk Adding sponsort drie meisjes in Gurgaon, India. Dit is een industriestad naast Delhi. Normaliter hebben deze meisjes slechte vooruitzichten: hun ouders zijn erg arm, ze wonen in de slums en hebben geen kans op een goede schoolopleiding. We sponsoren  Geeta, Lyoti en Radika door voor hen het schoolgeld te betalen, hierbij inbegrepen zijn een schooluniform, 6 dagen naar school per schoolbus, leermiddelen en 6 x per week een warme maaltijd.

Naar school betekent een beter leven

Met onze hulp via Sits for Care kunnen ze wel naar school en leren ze lezen, schrijven en rekenen. Daarmee kunnen ze hun vaak analfabetische ouders ondersteunen. Verder krijgen ze zo zicht op een betere toekomst en toegang tot een beroepsopleiding.

Poetsles in India

In 2016 ging mondhygiënist Nynke Adding met 2 collega's met Sits for Care naar India. Op de school van de gesponsorde meisjes wordt een mondzorgprogramma opgezet met hulp van een Indiase tandpastafabrikant en sponsoring vanuit Nederland. Aan alle kinderen is een poetsles gegeven en is informatie over gezond eten, goed poetsen en gezonde tanden achter gelaten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit goede doel? Bekijk dan de website van Sits For Care.

 


 

Het 'poetsles in India' team:

(Van linksboven met de klok mee)

  • Margreeth Kuipers, Sits for Care
  • Caroline Wolters, CEO van Tandgaaf en mondhygiënist
  • Hélène Eijkenboom, mondhygiënist
  • Nynke Adding, mondhygiënist en praktijkmanager

 


 

Onze meiden:

Geeta en Nynke bij Geeta thuis.

Radika en haar moeder. 

Margreeth van Sits for Care en Lyoti met haar moeder tijdens een schoolreisje naar de Taj Mahal.

    Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief