Spoed

Wanneer u een ernstige pijnklacht, een ongeval of een nabloeding heeft, wacht dan niet maar neem direct contact met ons op! Bel ons indien mogelijk tussen 8.00 en 10.00 uur zodat wij u eventueel dezelfde dag nog kunnen helpen. Bij spoed stelt de tandarts eerst een diagnose. Pas bij de tweede afspraak gaat de tandarts u verder behandelen.

Bij zeer dringende pijnklachten buiten kantoortijden kunt u een beroep doen op de tandartsspoeddienst. U kunt de tandartsspoeddienst buiten praktijkuren bereiken op 0900-2023300. Tussen 11.00 en 13.00 kunt u via het antwoordapparaat  van 0516-513739 worden doorgeschakeld naar de spoedtelefoon.

Spoedtandarts: de kosten

De spoedtandarts is één van de tandartsen in de regio Zuidoost Friesland. Houd er rekening mee dat een bezoek bij de dienstdoende tandarts kosten met zich meebrengt die contant afgerekend dienen te worden. Dit geldt ook voor kinderen onder de 18 jaar.

Pijnklacht

Onder een pijnklacht wordt een dikke wang, kaak- of kiespijn verstaan. Onder ‘last’ vallen een afgebroken vulling, een uitgevallen kroon of een scherpe rand. Een uitgevallen kroon kunt u zelf voor nood vullen met vaseline en terugplaatsen.

Spoedgeval

Onder een ‘dringend spoedgeval’ vallen bijvoorbeeld een uitgeslagen of afgebroken tand of een nabloeding na het trekken van een kies of een chirurgische ingreep. Bel direct de tandarts of kaakchirurg. Neem ter pijnstilling paracetamol en géén aspririne zoals Saridon, Ascal of Chefarine 4. Stop bij een uitgeslagen tand de tand terug op de plek waar de tand vandaan kwam of hou deze in uw mond tot u bij de tandarts bent. Maak de tand niet schoon!

Spoed, Wat moet u doen?

Tijdens kantoortijden op werkdagen:

  • bel 0516 51 37 39.  U krijgt een van onze baliemedewerkers aan de lijn.
  • Hoort u een antwoordapparaat? 
    Luistert u dan naar de hele boodschap, u kunt kiezen voor de spoedtelefoon (1).

  • Buiten kantoortijden: bel de tandartsspoeddienst op
    0900-20 23 300
    De kosten voor dit gesprek bedragen uw gebruikelijke belkosten.

 

 

 

 

 

APP: Kiespijn Pro

Kiespijn Pro is een app gemaakt door tandartsen. De app is voor €0,99 te downloaden in de App Store en is geschikt voor iPhone en iPad. De app voor informatie en advies bij tand- en kiespijn, voor uzelf of uw kind(eren). Handig voor 's avonds, in het weekend en op vakantie!