De tandartsassistenten

Een tandartsassistent is een ware duizendpoot. De assistent helpt de tandarts tijdens de behandeling, ontvangt patiënten en plant afspraken in. Ook kom het voor dat de tandartsassistent ondersteunt bij de administratie van de praktijk. In onze praktijk hebben we tandartsassistenten in dienst. Bent u benieuwd wat dit beroep precies inhoudt? Lees meer op deze pagina!

Wat doet een tandartsassistente?

Wij leggen het u graag uit. De tandartsassistent doet veel in de praktijk. Ze houdt zich bezig met het assisteren tijdens behandelingen, maar weet ook veel af van organisatorische zaken. Verder is ze medeverantwoordelijk voor de sterilisatiewerkzaamheden, een belangrijk onderdeel van het vak.

Een tandartsassistente verricht baliewerkzaamheden en ondersteunenende administratieve werkzaamheden. Ook geeft zij advies en voorlichting over mondzorg, kan gebitsafdrukken nemen en zorgt ervoor dat behandelkamers en instrumenten schoon zijn.

Meer informatie of een afspraak maken

Wilt u weten wie de tandartsassistentes zijn die bij ons in de praktijk werken? Zij stellen zich onderaan deze pagina graag aan u voor! Een afspraak maken met een van de assistentes is natuurlijk ook mogelijk. Dit kan telefonisch. Wij zien u graag terug in onze praktijk!