De preventieassistenten

Een preventieassistent, de naam zegt het al, houdt zich voornamelijk bezig met preventie van tandproblemen. Wilt u weten wat de preventieassistent doet? Wij leggen het u graag uit!

Wat doet een preventieassistente?

Wat doet de preventieassistente precies? Een preventieassistent is een tandartassistent die is opgeleid om preventieve handelingen op het gebied van mondhygiëne uit te voeren. Ook biedt deze behandelaar ondersteuning aan de tandarts of mondhygiënist op het gebied van voorbereiding, uitvoering en afronding van behandelingen.

Functieomschrijving

Al onze preventieassistenten hebben een MBO-diploma tandartsassistent. Behalve vele jaren ervaring hebben ze allen een extra opleiding gedaan waarmee ze preventieassistente zijn geworden. Deze cursus is gericht op de preventie, het geven van mondzorgadvies en het verwijderen van tandsteen en het polijsten van het gebit. De preventieassistente behandelt u aansluitend aan de halfjaarlijkse controle of tijdens een aparte afspraak.

Een preventieassistent mag veel handelingen uitvoeren. Onder deze handelingen vallen onder andere het afnemen van de anamnese (een vragenlijst over medicijngebruik/gezondheid), het uitvoeren van een plaktest, de conditie van het tandvlees beoordelen, tandsteen en tandplak verwijderen, tanden en kiezen polijsten, fluoride aanbrengen en voorlichting en instructie geven over gebitsverzorging.

Meer weten of afspraak maken?

Wilt u meer weten of een afspraak maken? Neem contact op met Adding praktijk voor Tandheelkunde! Wilt u weten wie de preventieassistentes zijn die in onze praktijk werken? Ze stellen zich onderaan deze pagina graag aan u voor!