De mondhygiënisten

Een mondhygiëniste richt zich op preventie en mondverzorging. Zo worden akelige klachten als tandbederf en tandvleesaandoeningen voorkomen, en waar nodig bestreden. Bij praktijk Adding in Oosterwolde werken op dit moment twee mondhygiënistes. Onderaan de pagina kunt u kennis met ze maken!

Wat doet een mondhygiëniste?

Wij krijgen regelmatig de vraag: “Wat doet een mondhygiëniste precies?” En misschien nog wel belangrijker: “Wat doet een mondhygiënist juist niet?” Daarop geven wij u graag antwoord! U kunt bij deze behandelaar terecht voor problemen aan uw tandvlees en kleine gaatjes. Bent u bang voor de tandarts? Dan kunt u voor langzaam wennen dus ook prima terecht bij een van onze mondhygiënistes.

De functieomschrijving

De mondhygiënist heeft een HBO-opleiding gedaan en het mondhygiënistendiploma gehaald. Door middel van bij- en nascholing wordt aan de eisen van registratie in het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten voldaan. Onze mondhygiënisten zijn geregistreerd in het KRM. Nynke Adding plaatst onder meer de vaste beugels. Monique Boschman en Esmée de Groot behandelen volwassenen met tandvleesproblemen en zijn tevens bevoegd voor het vullen van kleine gaatjes bij volwassenen en kinderen.

Werkzaamheden

  • Tandsteen en tandplak verwijderen
  • Vullingen polijsten, aanslag verwijderen
  • Röntgenfoto's maken
  • Tandvleesproblemen behandelen
  • Beugels plaatsen
  • Kleine gaatjes vullen

Kosten mondhygiënist

De kosten voor de mondhygiënist verschillen per behandeling. In overleg met uw zorgverzekering kunt u erachter komen welke kosten voor u vergoed worden.

Een afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken? U heeft dan geen verwijzing van uw tandarts nodig. Neem contact met ons op!  U kunt ook 's avonds terecht bij een van onze mondhygiënisten.